maartje-peter-0291
Zaterdag ochtend 8.00 uur. Na het ijs van de auto gekrabd te hebben en de tom tom ingesteld te hebben richting Vaals gaan we op weg. Het is nog vroeg en de wegen zijn glad, heel glad. Maar langzaam aan en een 3 uur later zijn we dan toch aangekomen in het schitterende Limburg. Wat een enorm verschil met Zoetermeer waar ik vanochtend vertrok. Alles is hier bedekt met een dikke mooie laag sneeuw en het glooiende landschap met heuvels geeft me even het gevoel op vakantie te zijn. Ik ben nog maar net binnen en Maartje komt de trap al aflopen. Beneden aan de trap staat Peter al zenuwachtig te wachten op zijn (zwangere) bruid. Terwijl beide elkaar bewonderen onder luid applaus van de gasten en ik de first look aan het fotograferen ben zie ik daar al de eerste waterlanders bij Maartje komen. Het zouden niet de laatste zijn die dag, wat een heerlijk warm mens is het toch

Na de ontmoeting ging het gezelschap richting het Gemeentehuis van Vaals. Enig probleempje, tussen het huis en het gemeentehuis lag een vrij grote berg/heuvel en vanwege de gladheid/sneeuw kwamen veel gasten de berg niet op. Een half uurtje later dan gepland was het iedereen dan toch gelukt en kon de ceremonie beginnen. De ambtenaar had er duidelijk zin in want met zijn droge humor wist hij de zaal continue aan het lachen te krijgen.
De grappige, emotionele en gekke momentjes wisselden elkaar af en toen was het langzamerhand toch tijd voor het ja-woord. Maar voor het zover was gaven Maartje en Peter elkaar nog een gelofte waarom ze zoveel van de ander houden.
Dit deden ze met zulke warmte en emotie dat er meerdere traantjes vielen, ook bij de gasten. Na het ja-woord en het uitwisselen van de ringen gingen het gezelschap weer richting de B&B voor de taart & toast
Peter & Maartje wilden niet een ‘echte’ bruidstaart maar iets persoonlijkers. Daarom hadden ze alle daggasten gevraagd om zelf een taart te maken. En dat kan je wel aan de limburgers overlaten zo bleek. Zo stonden er dus +/- 12 verschillende taarten, de ene nog mooier/lekkerder dan de andere. Na de taart & toast en uitwisselen van de felicitaties ging ik met Maartje & Peter nog even naar buiten om de foto’s te maken.
Hiervoor zijn we naar het hoogste bos van Nederland gegaan. In het dal was de sneeuw namelijk al bijna helemaal verdwenen maar ik hoopte dat in het bos de sneeuw nog was blijven liggen.
het werd een beetje een race tegen de klok. Buiten begon het al donker(der) te worden en het was toch een kwartiertje rijden. Gelukkig hebben we het allemaal gered en was mijn voorgevoel goed. Er lag nog heel veel sneeuw in het bos.
Na het maken van de trouwfoto’s liepen we richting het diner aan. Ook hier had het stel iets super leuks bedacht. In plaats van gewoon aan te schuiven aan een 4-gangen diner kregen de gasten een kook workshop. Hierbij moesten ze dus zelf , onder begeleiding van een aantal chefs, hun eigen 4-gangen diner klaarmaken. Super leuk, iedereen was lekker bezig en om het een beetje spannender te maken werd het gezelschap in 2 teams opgedeeld welke tegen elkaar moesten strijden. Welk team uiteindelijk de lekkerste maaltijd gemaakt heeft heb ik niet meer meegekregen want ondertussen was het voor mij weer tijd om te gaan.
Maartje & Peter, dank jullie wel dat ik deze dag met jullie heb mogen delen. Heel veel geluk in de toekomst, maar met de kleine op komst gaat dat wel goed komen denk ik zo

maartje-peter-0003

maartje-peter-0006

maartje-peter-0009

maartje-peter-0016

maartje-peter-0031

maartje-peter-0039

maartje-peter-0072

maartje-peter-0077

maartje-peter-0088

maartje-peter-0097

maartje-peter-0099

maartje-peter-0111

maartje-peter-0113

maartje-peter-0116

maartje-peter-0150

maartje-peter-0152

maartje-peter-0154

maartje-peter-0156

maartje-peter-0158

maartje-peter-0165

maartje-peter-0212

maartje-peter-0213
maartje-peter-0255

maartje-peter-0224

maartje-peter-0250

maartje-peter-0260

maartje-peter-0263

maartje-peter-0270

maartje-peter-0286

maartje-peter-0291

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *