Hieronder een lijstje met de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij ? Bel of e-mail gerust zodat ik hem kan beantwoorden!

 

Wij zijn niet zo fotogeniek..
Maak je niet ongerust. De meeste bruidsparen die jullie voor gingen vonden zich zelf ook niet zo fotogeniek. Niks is minder waar. Op jullie trouwdag zien jullie er zo wie zo prachtig uit en als de liefde er is dan ontstaan de mooie foto’s vanzelf !

 

Wij houden niet zo van poseren, maak je ook spontane foto’s ?
Ik snap precies wat je bedoeld. Zelf wil ik ook nooit poseren als ik gefotografeerd word. Tijdens de fotoshoot moeten jullie gewoon plezier hebben! Door jullie wat gekke opdrachtjes te geven komt die lach er gegarandeerd. En die echte lach en julllie echte emoties.. die wil ik graag vastleggen ! Ondertussen zorg ik dat jullie op de juiste plekken staan en zal af en toe een aanwijzing geven. De spontane foto’s wissel ik dan af met wat meer gedirigeerde foto’s want die horen er natuurlijk ook bij. Gedurende de rest van de dag (ceremonie, receptie, feest) werk ik vooral documentair en ga ik op tussen de gasten.

 

Is het mogelijk om tijdens het huwelijk als een slideshow van foto’s te laten zien ?
Zeker, als ik de gelegenheid heb om tijdens een rustig moment van de dag (bijv. tijdens het diner) dit voor te bereiden, kan ik ‘s avonds tijdens het feest al een slideshow van foto’s laten zien. Altijd goed voor leuke reacties van de gasten!

 

Hoe lang duurt het voordat we de foto’s / album krijgen ?
Dit kan al op dezelfde dag! Indien gewenst kan ik avonds een prachtige slideshow verzorgen van een aantal geselecteerde foto’s (+/- 80) die we die dag gemaakt hebben!
Na de huwelijksdag ga ik met de foto’s aan de slag. De foto’s worden dan prachtig nabewerkt. Uiterlijk 3 weken na de huwelijksdatum zijn klaar. Hierna maak ik een ontwerp voor het album. Zodra jullie het ontwerp hebben goedgekeurd duurt het 4-6 weken voordat jullie het album in handen hebben

 

Hoeveel foto’s maak je en krijgen wij?
Dit is altijd moeilijk te zeggen, omdat elke bruiloft weer anders is. Belangrijkste is dat jullie foto’s krijgen van alle belangrijke momenten. Maar om je een idee te geven; bij een gemiddelde bruiloft van 6 uur, zijn er uiteindelijk meestal tussen de 300 en 350 foto’s die op USB stick geleverd worden.

 

Zijn dit alle foto’s die je gemaakt hebt of maak je een selectie?
Natuurlijk wordt er een selectie gemaakt; alle foto’s die niet voldoen aan wat ik beschouw als een technisch goede foto, dubbele foto’s en de foto’s waar iemand bijvoorbeeld de ogen dicht heeft of er anderszins onvoordelig op staat, worden verwijderd. Maar alle andere foto’s komen op de USB stick terecht.

 

Worden de foto’s nabewerkt?
Ik streeft erna om een foto meteen perfect in de camera te maken. Toch worden de foto’s prachtig gecorrigeerd op o.a. kleur, contrast, helderheid om ze net dat beetje extra te geven.

 

Kunnen wij zelf de foto’s selecteren die in het fotoalbum komen?
Uiteraard.. Het is jullie trouwalbum! Ik maak altijd een eerste ontwerp wat ik jullie als PDF bestand toestuur. Aan de hand hiervan kunnen jullie aangeven wat je eventueel veranderd wilt hebben. Het album wordt pas afgedrukt en ingebonden als jullie er 100% tevreden over zijn

 

Wij willen ons eigen trouwalbum maken. Is dat mogelijk ?
Ja hoor. Jullie krijgen alle foto’s in hoge resolutie op USB aangeleverd. Hiermee kunnen jullie een eigen album maken / bestellen bij elke willekeurige leverancier

 

Kunnen we zelf onze eigen foto’s laten afdrukken ?
Ja dat kan. jullie krijgen alle foto’s in hoge resolutie op USB aangeleverd. Hiermee kunnen jullie de foto’s laten afdrukken bij elke leverancier op elk gewenst formaat
Daarnaast lever ik zelf ook diverse wand decoratie waaronder iced-image welke als particulier niet te verkrijgen is

 

Werk je door heel Nederland ?
Ja hoor.. Of jullie nu trouwen in Maastricht of op Texel. Voor mij is het juist leuk om door heel Nederland te werken en continue nieuwe plekken te ontdekken!

 

Ben je ook beschikbaar voor ons huwelijk in het buitenland ?
Uiteraard! Graag zelfs! Een bruiloft in het buitenland is ook voor mij als fotograaf heel speciaal en super leuk om te doen!

 

Hoeveel tijd moeten wij inruimen voor het maken van de trouwfoto’s ?
Ideaal is 1 a 2 uur fotografie exclusief reistijd(en). Het moment dat we trouwfoto’s gaan maken is voor jullie het enige moment van de dag dat je even met zijn tweetjes (en ik dan) bent. Een mooi moment om even tot rust te komen en met elkaar te kunnen praten. Alleen daarom zou ik het dus niet te kort plannen. Verder raad ik aan om op meerdere locaties foto’s te maken. Hou wel rekening met reistijden. Zeker op vrijdag/zaterdag kan het erg druk zijn in het verkeer! Mocht dit niet passen in de planning dan kan korter ook. In geval van slecht weer kunnen we binnen foto’s maken of de trouwfoto’s op een andere dag maken

 

Moeten wij voor eten zorgen ?
Nee hoor. Ik zorg dat ik zelf eten mee heb. Mochten jullie toch voor een maaltijd willen zorgen dan word dat natuurlijk gewaardeerd, maar doe dan iets eenvoudigs en geen 4 gangen diner. Vaak worden tijdens het diner speeches gehouden of kadootjes gegeven en deze wil ik natuurlijk graag vastleggen

 

Wat is je tarief ?
Mijn tarieven vind je hier : tarieven
Mocht jullie aanvullende wensen hebben dan maak ik graag een offerte op maat .

 

Moeten wij een aanbetaling doen op onze boeking ?
Zodra jullie aangeven akkoord te gaan met de gemaakte afspraken en prijs wordt de optie op jullie trouwdatum omgezet in een boeking. Pas wanneer de aanbetaling is voldaan is de boeking definitief. Dat is voor ons en voor jullie een zekerheid, de gemaakte afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst die jullie per e-mail wordt toegestuurd.

 

Hoe lang van te voren moeten we je boeken?
Als jullie huwelijksdatum vaststaat is het verstandig om zo snel mogelijk de trouwlocatie, feestlocatie, dj en fotograaf vast te leggen. Ik kan maar 1 bruiloft per dag doen en maximaal 2 a 3 per week. Om te voorkomen dat ik jullie moet teleur stellen is het van belang zo vroeg mogelijk te boeken
Wie het eerst komt wie het eerst maalt.. Wees er dus snel bij !

 

Hoe zit het met reistijd / reiskosten ?
Binnen Nederland zijn reistijd en reiskosten inbegrepen in de prijs

 

Komen er nog extra kosten bij ?
Nee. Mijn tarieven zijn all-in en er komen geen extra kosten bij

 

Worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomt?
Jullie gaan een overeenkomst aan met een professioneel bedrijf. Gemaakte afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst en in de algemene voorwaarden

 

Wat als je apparatuur stuk gaat ?
Ik werk alleen maar met professionele camera’s en lenzen. Het voordeel hiervan is (naast de foto kwaliteit) dat deze in tegenstelling tot consumenten camera’s gemaakt zijn voor langdurig en intensief gebruik in allerlei weersomstandigheden. Mijn camera’s en lenzen worden 2x per jaar ge-serviced zodat ze in optimale conditie verkeren. Daarnaast zorg ik dat ik altijd backup apparatuur bij me heb voor het geval dat..

 

Wat als je door ziekte of ongeval niet kunt komen ?
Mocht ik onverhoopt niet kunnen fotograferen tijdens jullie dag dan beschik ik over een groot netwerk van professionele bruidsfotografen welke het op zo’n moment van mij kunnen overnemen.

 

Hoe lang worden de foto’s bewaard ?
De digitale negatieven (raw) bestanden worden 1 jaar bewaard. De nabewerkte foto’s in .jpg formaat worden 5 jaar bewaard.
Maak dus een backup van de USB stick die je ontvangt en leg die op een veilige plek. De levensduur van een USB stick is niet onbeperkt dus wij raden jullie aan om eens in de drie jaar een kopie van de USB stick te maken.

 

Werk je altijd alleen ?
Nee.. Vaak heb ik een 2e fotograaf / assistent bij mij welke zelf ook professioneel fotograaf is. Mocht hij/zij aanwezig zijn dan krijgen jullie ook zijn/haar foto’s. Het is echter geen garantie dat een 2e fotograaf aanwezig is. Indien jullie zekerheid willen en een 2e fotograaf op jullie huwelijk willen dan kan dit voor € 75,- per uur Indien jullie liever niet hebben dat ik een 2e fotograaf / assistent meeneem dan is dit geen probleem en werk ik alleen

 

Worden onze foto’s op jouw website geplaatst?
Wij behouden ons het recht voor om  foto’s in ons portfolio en als promotie materiaal op onze website te plaatsen. Wanneer jullie hier bezwaar tegen hebben dien je dit aan te geven en worden de foto’s niet gebruikt voor portfolio en/of promotie doeleinden.

 

Doe je ook loveshoots/verlovingssessies ?
Jazeker, dit is de ideale mogelijkheid om alvast een band op te bouwen. We gaan een middagje op stap naar een mooie locatie en gaan daar op een relaxte, spontane manier mooie foto’s van jullie maken. De foto’s zijn natuurlijk te gebruiken voor jullie uitnodiging of receptieboek

 

Wij zijn geïnteresseerd! kunnen we een keer kennis komen maken ?
Uiteraard! Neem even contact op om een afspraak te maken. Let op.. ik kan maar 1 bruiloft per dag en max. 2 a 3 per week vastleggen dus wacht niet te lang. Wie het eerst komt wie het eerste maalt! Wees er dus snel bij !

 

Ik heb nog meer vragen !
Neem even contact op via e-mail, telefoon of het contact formulier en ik beantwoord ze graag!